اعزام کارشناس
شاید برایتان جالب باشد!

Clouding (رایانش ابری)

توسط | ۲۱ مهر ۱۳۹۹

یک اصطلاح رایج و عمومی که در دنیای امروز اغلب افراد هنگام استفاده از برنامه های مختلف با آن مواجه میشوند. clouding و یا رایانش ابری میباشد. قصد داریم در این مقاله شما را با نحوه پیدایش، چیستی و انواع مدلهای ساختاری و سرویسی این فناوری آشنا نماییم.

تاریخچه پیدایش رایانش ابری (cloud computing)

میتوان پیدایش و زمینه های به وجود آمدن رایانش ابری یا cloud computing را حدودا ۷۰ سال پیش در دهه ۱۹۵۰ جستجو نمود. زمانی که سازمان ها برای پردازش اطلاعات دارای پردازنده های مرکزی بسیار بزرگ و قیمت بالا بودند.و با به اشتراک گذاشتن زمان استفاده توسط یک یا چند دستگاه میان چند کاربر که تمامی پردازشهای لازم برای انجام دستورات تنها در پردازنده مرکزی صورت میگرفت به بهروری هر چه بیشتر آن دست مییافتند.

تعریف Clouding

رایانش ابری (cloud computing) یا به اصطلاح رایج Clouding خدماتی نظیر ذخیره سازی اطلاعات و پردازش برنامه ها را تنها با دسترسی به اینترنت برای کاربران فراهم می آورد. لازم به ذکر است با پیکربندی سرویسهای Clouding توسط سازمانهای ارائه دهنده،.کاربران بدون اطلاع از نحوه نگهداری سرویسها و مدیریت زیر ساخت ها از آن استفاده مینمایند.

 رایانش ابری (cloud computing) یا به اصطلاح رایج Clouding خدماتی نظیر ذخیره سازی اطلاعات و پردازش برنامه ها را تنها با دسترسی به اینترنت برای کاربران فراهم می آورد.

cloud computing (رایانش ابری)

رایانش ابری (cloud computing) یا به اصطلاح رایج Clouding خدماتی نظیر ذخیره سازی اطلاعات و پردازش برنامه ها را تنها با دسترسی به اینترنت برای کاربران فراهم می آورد.

با ما همراه شوید تا به جزئیات بیشتر این تکنولوژی بپردازیم.

Clouding از لحاظ ساختاری به ۳ مورد زیر تقسیم میشود ؛

Public Cloud

ابرهای عمومی جزء رایج ترین نوع ساختار ابری میباشند. منابع (Server و Storage ها) توسط ارائه دهندگان Clouding مدیریت میشوند. و برخی خدمات را به صورت رایگان از طریق اینترنت در اختیار عموم کاربران قرار میدهند. غالبا کاربران از این ساختار برای کار با Gmail، برنامه های Office تحت وب و یا ذخیره سازی اطلاعات استفاده مینمایند.

از مزایای این ساختار می توان به بصرفه بودن، انجام پیکربندی توسط سازمان های ارائه دهنده، افزایش منابع در صورت نیاز و درصد پایینی از احتمال خرابی اشاره نمود.

Private Cloud

در ابر خصوصی منابع از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری فقط به یک سازمان اختصاص می یابند.و میتوان آن را به صورت فیزیکی در Datacenter سازمان مورد نظر قرار داد. اغلب این ساختار توسط سازمانهای متوسط و بزرگ تجاری که به دنبال کنترل بیشتر بر روی منابع هستند.  استفاده میشود.

از مزایای این سرویس میتوان به انعطاف پذیری مناسب جهت انجام پیکربندی ها با توجه به نیاز سازمان، امنیت بالا به دلیل اشتراکی نبودن منابع و مقیاس پذیری بیشتر در مقایسه با زیر ساختهای داخلی اشاره نمود.

Hybrid Cloud

با به اشتراک گذاشتن داده ها و برنامه ها در Public Cloud و Private Cloud ساختار ابر ترکیبی تشکیل شده. و به طور مشخص از مزایای این دو ابر بهرمند خواهیم بود.

در این ساختار میتوان برنامه هایی را که دارای اولویت و حساسیت بالایی هستند و عملکرد ثابتی از لحاظ منطقی دارند.و از منابع به مقدار مشخص استفاده می نمایند را در Private Cloud اجرا نمود. و در مقابل برنامه هایی که دارای اولویت و حساسیت کمتر هستند.و بصورت پویا و موقت اجرا میشوند را بر روی public cloud اجرا نمود.

Clouding از منظر ارائه سرویس در ۳ دسته طبقه بندی میشود؛

5 1 رأی
Article Rating
عضویت در
اطلاع از
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش همه نظرات